Torturi cu fructe
Torturi cu fructe PDF Imprimare Email
Scris de bogdanarsenescu   
Joi, 27 Ianuarie 2011 04:59
Iata cateva retete de torturi cu fructe, probabil unul dintre cele mai apreciate soiuri de prajituri datorita aromei deosebite pe care o au in urma folosirii fructelor ca ingrediente de preparare.


Reteta 1: Tort cu coacaze si fursecuri – nu necesita coacere

Ingrediente:
- pentru blat: fursecuri cu unt ( 125 g), 70 g pesmet, 125g unt.
- pentru umplutura: 10 foi gelatina, 750 g coacaze rosii, 300 g iaurt simplu, 175g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 400 ml frisca.

Mod de preparare:
Fursecurile se sparg bine si se amesteca cu untul si cu pesmetul dupa care se pun intr-o forma cu un inel imprejur. Pe margini se mai pun fursecuri intregi. Pentru umplutura gelatina se inmoaie. Coacazele se spala si se usuca cu un prosop. Jumatate din cocaze se fac pireu se dau printr-o sita dupa care se amesteca cu zahar, iaurt si zahar vanilat. Gelatina se incalzeste intr-o cratita apoi se amesteca cu pireul de coacaze si apoi se adauga si frisca. Se pune crema peste acel biscuit din forma si se lasa la racit apoi se poate orna cu coacaze.

Reteta 2: Tort Banana – Split

Ingrediente:
- pentru blat: 100 g faina, 2 lingurite rase praf de copt, 100 g nuca macinata, 150 g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua, 150 g unt sau margarina.
- pentru umplutura: 6 foi gelatina, 300 ml lapte cu banane (sau lapte cu aroma de banane), 2 banane, 500 ml frisca, 1 pachet zahar vanilat, 50 g ciocolata rasa.

Mod de preparare:
Pentru blat: faina se amesteca cu praful de copt si se adauga si restul ingredientelor, apoi se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se pune intr-o forma de 26 cm si se da la cuptor la 180°C timp de aproximativ 25 de minute. Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pune pe o forma cu un inel imprejur.
Pentru umplutura: gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. Bananele se taie felii si se pun peste blat, lasandu-se marginile libere. Gelatina se incalzeste intr-o craticioara si se amesteca cu laptele si cu aroma de banane. Frisca se amesteca cu zaharul vanilat si se bate spuma. Se da deoparte frisca pentru ornat apoi restul se amesteca cu laptele, cu gelatina si cu ciocolata rasa dupa care compozitia rezultata se pune peste bananele de pe blat. Se poate orna cu frisca si cu jeleuri de banane, dupa preferinte.
 


Sondaj

Ce tip de prajituri preferati?
 

Inregistrare



Cautari frecvente