Prajituri cu gem
Prajituri cu gem PDF Imprimare Email
Scris de bogdanarsenescu   
Marţi, 25 Ianuarie 2011 12:18
In cazul in care aveti dulceata sau gem si doriti sa le savurati si in componenta unor prajituri, nu numai separat, iata cateva retete simple.

Reteta 1:
Se face un blat de pandispan din 6-8 oua (depinde de marimea tavii) dar fara a folosi si albusurile de la ouale respective. Blatul se coace la cuptor dupa care se scoate, se pune un strat de dulceata sau gem (grosimea acestui strat ramane la latitudinea celui care prepara prajitura, in functie de gusturi sau cerinte) si apoi se pun albusurile batute sub forma de spuma cu 3 linguri de zahar. Se pune dupa aceea din nou la cuptor pana cand se rumeneste deasupra.

Reteta 2:

Ingrediente:
- 4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg), 250 gr.unt, 250 gr.zahar pudra, 500 gr. faina, 1 praf de copt, coaja de lamiie, 1/2kg gem si/sau dulceata (in functie de preferinte se poate pune mai mult sau mai putin).

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca. O treime din ea se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa. Se pune deasupra gem (eventual se pot amesteca albusurile ramase, batute spuma, cu gemul). Coca pastrata se mai framinta cu faina ca sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
Compozitia este pentru o tava mai micuta decat cea de la aragaz.
 


Sondaj

Ce tip de prajituri preferati?
 

Inregistrare



Cautari frecvente